Dikke courgette/wortelsoep

Hollandse courgettes zijn in de aanbieding bij de AH: dat vraagt om een soepje. Eentje met kikkererwten erin, zodat het flink vult. Super fijn als lunch, of als avondeten (met een broodje met dip erbij omdat het lekker is). Ik maak graag een flinke pan, zodat ik er een paar dagen mee vooruit kan. Liever lui dan moe natuurlijk.

Ingrediënten (voor een flinke pan):
– 2 courgettes
– 1 prei
– 1 winterpeen
– 3 teentjes knoflook
– 1 pot kikkererwten (350 gr)
– ongeveer 2,5 liter bouillon
– 2 theelepels kurkuma
– 1 theelepel rozemarijn
– 2 theelepels tijm
– zwarte peper

Soep maken vind ik ongeveer het aller makkelijkst om te koken ever. Groentjes snijden, koken en pureren. Easy peasy toch? Goed, voor deze soep snijd je eerst de winterpeen en knoflook in stukjes, gevolgd door de prei. Doe de prei in een vergiet en spoel even om, dat scheelt een hoop aarde in je soep. Verhit een grote soeppan, doe er een flinke scheut olijfolie in, direct gevolgd door de knoflook, de kurkuma en wat peper. Laat dit super kort fruiten en doe er dan de winterpeen bij. Laat dit even staan en snijd dan ondertussen de courgettes in blokjes. Doe na een paar minuutjes de prei erbij. Wacht even tot het wat geslonken is en doe dan de courgette er ook bij. Dit is het moment om ook de rozemarijn toe te voegen en 1 van de theelepels tijm. Roer even goed om en ga dan de bouillon verhitten. Als je een echte trooper bent en je eigen bouillon trekt, dan ben je natuurlijk helemaal een baas. Zelf zet ik gewoon de waterkoker aan en doe ik er 2 of 3 schepjes bouillonpoeder bij. Als je bouillonblokjes hebt dan kan je er 2 indoen (even proeven of het niet te flauw is). Je weet wel, liever lui dan moe.

Goed, doe de kikkererwten even in een vergiet en spoel af. Doe die dan ook in de pan en giet er bouillon bij tot alles onder water staat. En dan een lekker potje laten koken, een minuutje of 15 tot 20. Check even met je lepel of je alles zacht is voor je de staafmixer erbij pakt. Als ook de wortel zacht genoeg is, dan kun je de hele bende gaan pureren. Roer de tweede theelepel tijm erdoor en voilà, je hebt een smakelijk soepje! Voor de romigheid kun je er een zure room doorheen doen, of wat schepjes volle yoghurt. Maakt het net even wat zachter. 🙂

ENJOY!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s