Snicker-blondies

Het is even geleden, maar deze snicker-blondies zijn zó lekker dat ik het wel moest delen. En dan zijn ze ook nog eens een verantwoord tussendoortje, bomvol eiwitten! Wat een feest.

Men neme:
– 3 eieren
– pot witte bonen (240 gram uitgelekt gewicht)
– 2 volle eetlepels havermout
– 3 volle eetlepels 100% pindakaas met stukjes
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 eetlepels agave siroop/rijststroop/ahornsiroop (pak vooral wat in je kast staat)
– scheutje vanille aroma
– snufje zout
– 1 wortel/bospeen (middelmaatje)
– 100 gram pure chocolade 72%
– plak roomboter, ongeveer 10 gram

Het is dus super makkelijk te maken. Doe alles in de blender, behalve de wortel, choco en boter. Blender het door elkaar en rasp ondertussen even de wortel. Roer de wortel door het beslag en giet het allemaal in een ingevette ovenschaal. Of als jij wel in het bezit bent van een mooi browniebakblik, giet het dan vooral daarin. Zo goed voorbereid ben ik echter niet, dus ik heb gewoon een glazen ovenschaal gebruikt. Je kan eventueel nog wat extra gehakte pinda’s door het beslag roeren, voor die echte snicker-ervaring.

Knal het vervolgens in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 30-40 minuten. Houd het de laatste 10 minuten even goed in de gaten, ligt maar net aan je oven hoe hard het gaat. Als het mooi goudbruin is kun je het uit je oven trekken en laten afkoelen.

Mooi goudbruin dus.

Nu is de verleiding groot om een warm stukje te snijden en te snacken. DOE HET NIET! Wij konden die verleiding namelijk niet weerstaan (ik weet het, zwak) en ik kan je vertellen dat het echt veel lekkerder is als het is afgekoeld met een laag choco erover.

Goed, laat de blondie dus afkoelen. Is het koud genoeg? Dan kun je de chocolade en boter au bain-marie smelten en eroverheen gieten. Weer even laten afkoelen (ja je moet geduld hebben) zodat de choco wat harder is geworden. Snijd dan een stukje af en geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s