Over

 

Foto: Sander Heezen ©
©Sander Heezen

Mijn naam is Sanne en maart 2018 ben ik gestart met dit blog over (gezond) eten. Een aantal jaar terug kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik een prikkelbare darm had, als verklaring voor kramp en steken in m’n buik. Iets waar niet zo veel aan te doen was volgens hem, sommige mensen hebben dat gewoon. Toen dacht ik: ja doei. Hier ga ik niet mee akkoord. Dus toen ben ik eens gaan proberen wat het zou doen als ik zou stoppen met vloeibare zuivel (ik at elke ochtend brinta met melk), omdat ik vaag ergens had gelezen dat je last van je darmen kan krijgen hiervan. Dat maakte zo’n enorm verschil! Wow. Ik had bijna geen last meer. Dit vond ik zo interessant, dat ik meer ben gaan lezen over eten en wat het met je lijf doet. Mega boeiend allemaal, maar er zijn maar weinig mensen die er kennis van hebben (zoals m’n huisarts). Daarom besloot ik om de opleiding tot natuurvoedingsadviseur te doen, want kennis over voeding vind ik super belangrijk en ik wil graag meer mensen helpen om gezonder te gaan eten.

De kennis die ik tijdens mijn opleiding op heb gedaan, wil ik dus graag delen met de rest van de wereld. In mijn omgeving merkte ik dat veel mensen er wel nieuwsgierig naar zijn, maar niet weet hoe en waar te beginnen. Daarom ben ik een blog gestart met informatie over gezonde voeding en toegankelijke recepten waarmee je lekker er en gezond eten op tafel kunt zetten!
Naast bezig zijn met voeding, doe ik in het dagelijks leven bij de bibliotheek werken,  veel lezen en yoga’en.

De meeste informatie die ik op dit blog deel over voeding, haal ik uit de stof die ik leer tijdens mijn opleiding. Daarnaast vind ik ook veel informatie uit boeken over (natuur)voeding en info die ik kan vinden op de interwebs. Hieronder een lijstje met interessante boeken en blogs die ik graag raadpleeg en die een aanrader zijn om te lezen. Het is lijst die zich blijft uitbreiden, dus check ‘m regelmatig als je opzoek bent naar nieuwe tips.

  • Voedingspiramide van Louise Witteman en Mirjam Bakker- van Dam. Echt een handig boek met veel basic info over eten. Zit een heel handig schema in hoeveel je van welke product groep idealiter zou moeten eten op een dag.
  • De natuurlijke gezondheidswijzer van Henny de Lint. Handig naslagwerk met feitjes over specifieke onderwerpen.
  • De kleine vegetariër van Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes. Staat algemene info in over eten, maar in het bijzonder veel informatie voor gezonde voeding voor kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
  • Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga. Super handig boek met veel info over voeding en lekkere, toegankelijke recepten. Ze heeft ook een blog die het zeker waard is om te volgen.
  • De groene meisjes, een heel leuk blog met gezonde (vegan) recepten en groene tips.